De är bäst i Sverige på kryddig korv: "Vårt första SM-guld"

De har landets bästa korv – åtminstone när det handlar om starkt kryddade korvar. "Nu kan vi klistra på ett märke på korvförpackningarna att vi vunnit SM", säger Ola Nordström på Andersson och Tillman.

Andersson och Tillman är bäst på kryddig korv - åtminstone enligt juryn i kött och chark-SM som gillade det noggranna och kreativita hantverk som korven utgjorde.

Andersson och Tillman är bäst på kryddig korv - åtminstone enligt juryn i kött och chark-SM som gillade det noggranna och kreativita hantverk som korven utgjorde.

Foto: Boel Ferm

Uppsala2024-10-24 19:18

Det var vid Kött- och Chark-SM i Malmö som vinnarna i flera olika matklasser korades nyligen. I klassen "starkt kryddade korvar" vann Uppsalaföretaget Andersson och Tillman guldet med sin grillkorv med chilicheddar.

– Självklart jättekul. Extra roligt då det är vårt första SM-guld i klassen, säger Ola Nordström på Andersson och Tillman.

Vad har en sådan här utmärkelse för betydelse för företagets verksamhet?

– Dels kan vi klistra på ett märke på korvpaketen att vi vunnit SM, och dels kan det vara ett bra argument för våra försäljare när de möter kunder. Vi är ett regionalt företag men visst kan vinsten påverka vår försäljning positivt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!