Uppsalaföretag inleder samarbete med känd hotellkedja

Havredals, som säljer havredryck och växtbaserat kött, väntas inleda ett samarbete med Petter Stordalens hotellkedja till hösten.

Katerina Cronstedt, VD på Havredals sedan ett år tillbaka.

Katerina Cronstedt, VD på Havredals sedan ett år tillbaka.

Foto: Pressbild Havredal

Uppsala2023-07-25 19:00

– Vi har haft en dialog och de har godkänt vårt pris, så vi ser fram emot att synas på menyn i höst, säger Katerina Cronstedt, VD för Havredals sedan ett år tillbaka, till UNT.

Det är Petter Stordalens hotellkedja Strawberry som har kontaktat Uppsalabaserade företaget Havredals för ett samarbete till hösten, vilket Dagens industri var först med att rapportera.

undefined
Katerina Cronstedt, VD på Havredals sedan ett år tillbaka.

Katerina Cronstedt tillägger att inget är gjort än. Inget kontrakt är skrivet, men hon förklarar var i processen man står. 

– Det är deras chefs-kock som har gillat vår produkt och velat ta in den och tagit kontakt med oss. Det känns väldigt roligt. Sedan är det upp till dem. Men vi väntar alla spänt på att få se det på menyn så klart.

Hon avslöjar att det rör sig om en växtbaserad burgare som hotellkedjan är intresserad av.

undefined
En växtbaserad burgare på menyn när Havredals inleder samarbete med Strawberry hotellkedja.

Vad betyder det här samarbetet för er?

– Det är så klart ett erkännande. Vi ser en stor möjlighet med hotell och restaurangbranschen och Strawberry visar vägen för folk hur man ska gå över till växtbaserat.  

Havredals grundades av Per-Johan Thörn i Uppsala 2019. Målet är att ta fram växtbaserade livsmedel. Företagets första produkt var havremjölk och 2021 utvidgade man med växtbaserat kött. 

Under våren 2023 tog Havredals in fem miljoner i en finansieringsrunda. En av investerarna var Johan Augustsson, tidigare vd på Lidl. I sommar valdes han in i Havredals styrelse. 

Konkurrenter till Havredals är, enligt Katerina Cronstedt, bland annat företagen Oh Mungood! och Bärta. Båda företagen producerar växtbaserad mat. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!