Uppsala garnison får vänta på besked

Besked om en eventuell nedläggning av Uppsala garnison dröjer. - Vi vet egentligen inte så mycket. Oron bland personalen är förstås stor, säger Uppsala garnisons chef Patrik Dahle.

Uppsala2008-09-13 09:31
Försvarsledningen uppgav i våras att vad som väntar Uppsala garnison och övriga förband och verksamheter i landet meddelas 15 september.

Nu har beslutet skjutits upp.
- Den information som gått ut till oss är att vi får ett slutgiltigt besked under senare delen av 2008. Någon mer detaljerad kunskap om hur Uppsala garnison påverkas har vi inte i dagsläget, säger Patrik Dahle.

Bakgrunden är att regeringen vill ändra inriktning på försvaret till att bli mer insatsinriktat och internationellt. I den omstöpning som väntas, ingår besparingar som alltså kan drabba Uppsala garnison.
I april lämnade försvarsledningen ett förhandsbesked om att Uppsala garnison ska avvecklas och att verksamheterna splittras upp och förläggs till Enköping, Kungsängen i Stockholm och Såtenäs i Västergötland.

Det slutliga beskedet fattas dock av riksdag och regering, därför hoppas Patrik Dahle på att Uppsala garnison kan försvara sin plats i den nya organisationen.

Personalen, omkring 600 personer arbetar vid Uppsala garnison, har levt med nedläggningshotet sedan i våras. Högkvarteret har under den här tiden besökt Uppsala i flera omgångar och hämtat in fakta.
- Nu väntar vi på regeringens besked. Vi har levt med den här ovissheten i flera månader. Det skapar naturligtvis oro bland personalen. För att undvika ryktesspridning lägger vi ut allt vi vet på vårt intranät, säger Patrik Dahle.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om