– Här på LAN får jag spela hur mycket jag vill, säger Samuel Cedmer utan att ta blicken från skärmen.
Samuel är 12 år. Hemma har han ingen dator, så det är här på Brantans fritidsgård i Sala backe han kan spela. Flera av deltagarna använder lånedatorer som fritidsgården tillhandahåller. Runt omkring håller de flesta på att ställa i ordning sin utrustning och pilla med sladdar, men Samuel är redan fullt investerad i ett spel.
Bredvid sitter Anton Spåre, 14 år. Det är inte första gången han är med på ett LAN här. Ett LAN är ett event där gamers samlas för att spela tillsammans.
– Det finns inga föräldrar som tjatar på att man ska sluta spela här. Man får bestämma helt själv. Jag kommer äta och ta paus när jag känner för det.
Men sova då, ska du göra det?
– Vi får se om jag sover någonting. Kanske här i stolen, eller om jag hittar en ledig soffa, säger han och återgår sedan till spelet.
De som anordnat årets LAN är ungdomarna Jonathan Skoglund, Elliot Kvist och Oskar Amaro. Som barn var de mycket på fritidsgården och deltog även i LAN, något de minns med mycket värme. I nästan två månader har de planerat för den här helgen, och in i det sista är det mycket jobb.
Kan ni förklara vad den här helgen handlar om, för någon som inte riktigt förstår?
– Egentligen är det bara ett vanligt gäng vänner som har samma intresse, och nu hänger vi och gör det vi alla tycker är kul tillsammans. Det här öppnar en möjlighet för alla att vara med, säger Oskar.
Elliot förklarar att det bildas en gemenskap i gruppen, där alla har kopplingen att de tycker om att spela. Även om åldrarna sträcker sig mellan 12 och 22 kan de alla umgås kring samma sak. Bland deltagarna är bilden den samma.
– Det är inte bara att spela. Man är också här för att hänga, umgås och träffa vänner, säger en deltagare.
I lokalen är det ständig rörelse. Ungdomar går mellan gamingstolarna, snackar med varandra, spelar ihop och köper läsk i fritidsgårdens kiosk. Det är den nya tidens skoldisko. Bland de lysande tangentborden trängs energidryck, chips och godispåsar. De yngre har lite mer spring i benen och retas med de äldre deltagarna.
– Om vi kan vara lika bra förebilder för de yngre kidsen som vi hade när vi var små, då blir jag väldigt glad, säger Jonathan.
Jonathan, Elliot och Oskar i "the crew" får mycket hjälp av Heidi Rasmussen, som jobbar på fritidsgården. Det här blir hennes nionde LAN och hon tycker att det är lika roligt varje gång.
– Här i Sala backe finns det inte mycket för de här ungdomarna att göra. Därför är det så viktigt att de har någonstans att gå där det är en trygg miljö. Alla aktiviteter är gratis och även maten. Många familjer här i området har det tufft ekonomiskt, och då är det klart att man vill ge så mycket man kan, säger hon.
Många av deltagarna berättar att de bara hade suttit hemma om de inte varit med under helgens LAN.
– Det är kul att spela bland folk istället för att sitta hemma själv, säger Neo Eriksson Säfström.
När klockan närmar sig 21 är det snart dags för kvällens första turnering, men det är bara början.
– Det är på natten som det drar igång på riktigt, när alla blir lite trötta i hjärnan. Allt det här är lite av en subkultur. Vi är ju här för att spela konstant i 24 timmar, säger Viggo Sennmark.