– Det känns fantastiskt roligt och väldigt hedrande, säger Emelie Hahn.
Hon är tyska- och so-lärare på Gränbyskolan och har precis vunnit Guldäpplet. Det är ett pris som delas ut till lärare som tänker nytt när det gäller digital pedagogik.
– Digitaliseringen är ett mångårigt arbete som fick en snabbskjuts av pandemin, säger Emelie Hahn.
Det kan användas pedagogiskt, menar Emelie Hahn.
– Det gäller att tänka på hur digitaliseringen kan utveckla och förstärka lärandet, när man ser till eleverna och skolan, säger hon.
Bland de över hundra nominerade till Guldäpplet runtom i landet vann just Emelie Hahn för att hon lyckats utveckla den språkliga och kulturella kompetensen hos eleverna, som utökat deras omvärldskunskap.
– Genom digitaliseringens möjligheter samt fysiska resor tar vi ut klassrummet i världen och tar in världen i klassrummet. Lokalt, nationellt och globalt, säger Emelie Hahn.
Priset består av ett guldäpple och ett stipendium på 25 000 kr.
Ytterligare ett pris delades ut av Guldäpplejuryn. Det särskilda priset gick till alla Sveriges lärare som arbetat under pandemin för sin insats i både fysiska och digitala klassrum.
Guldäpplet är ett samarbete mellan flera myndigheter och lärarfackförbund.
Under pandemin har Emelie Hahn och flera kollegor delat med sig av sina digitala kompetenser till resten av kollegiet på Gränbyskolan.
– I våras fick jag och två kollegor ta fram en plan för om det skulle bli skolstängning av grundskolan. Men också en plan för att fånga upp de elever som var hemma för att de själva eller deras vårdnadshavare tillhörde riskgrupp, säger Emelie Hahn.
Hon tror att digitala mötesformer är här för att stanna, även efter pandemin.
– Jag ser fram emot fler fysiska möten. Men jag tror att fler jobbmöten kommer att effektiviseras framöver genom att hållas digitalt, säger Emelie Hahn.