Efter inspektionen den 25 juli beslutades att restaurangen inte skulle få servera mat och dryck senare än klockan 23 i en del av lokalen, samt att de skulle arbeta för att förhindra smittspridningen. Beslutet gällde omgående även om det skulle överklagas.
I beslutet skriver nämnden: ”Flödet av gäster in och ut ur lokalen framkallade trängsel och det uppstod situationer där gäster från olika sällskap stod/satt mindre än 1 meter från varandra”. Beslutet grundar sig på miljöförvaltningens tillsynsbesök.
Nu meddelar restaurangen att åtgärder vidtagits.
– Efter beslutet valde vi att flytta ner all serveringen till den delen av lokalen som ligger längs med Östra ågatan, säger George Karademir, delägare och restaurangchef vid Magnussons.
Hur ser ni på kommunens beslut?
– Vi är överens med kommunen om att vidta de åtgärder som krävs. Det här är ett samarbete med kommunen och vi känner att vi har hittat en extremt bra lösning.
Beslutet om att stänga en del av lokalen för servering har däremot påverkat restaurangens ekonomi.
– Det är klart att det blir en ekonomisk påverkan, men det är inte så mycket vi kan göra åt det. Den ekonomiska situationen under pandemin har inte varit optimal men det har fungerat, säger George Karademir, delägare och restaurangchef vid Magnussons.