Traditionsenliga viner

Till helgen tipsar Igor Arvidsson om tre viner från traditionella vinområden. Viner som de här gör sig bäst till mat, varför inte en höstinspirerad gryta på rotfrukter, vitlök och massor av örter.

Igor Arvidsson

Igor Arvidsson

Foto: Nina Leijonhufvud

Uppsala2008-11-21 00:01
Côtes-du-Rhône, #2011, 99 kr. Ett vin från södra Frankrike med tät och balanserad smak av röd frukt, örter och läder. Bra till rödvinsbaserade grytor och liknande traditionell mat.

Lat 42 Gran Reserva 2001, #12679, 79 kr. Det här en fint mogen Rioja som lanserades i oktober. Utvecklat och komplext vin med mörk tät frukt, läder, plommon och hallon med blommig avslutning. Lättgillat bra matvin.

Château Coucheroy, #4136, 104 kr. Till höstgrytan på kyckling, grönsaker eller fisk passar vitt vin bättre. Det här är ett friskt fylligt vin med citrustoner, gräs, grön äpplig frukt och ett uns fatkaraktär...
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om