Öl både förenar och delar paret Ann-Cristine och Thomas Karlsson från Karlholmsbruk.
– Hon gillar suröl, men det går ju inte att dricka, säger Thomas Karlsson.
Ann-Cristine skrattar och läppjar på sitt glas där hon har en öl med ingefärssmak. Thomas har en Ipa i sitt. För den som inte vet är suröl en syrlig sorts öl som traditionellt sett kopplas till Belgien. Men i dag experimenteras det friskt med suröler världen över, inte minst när det gäller att tillsätta exempelvis frukt eller bär.
Öl- och whiskeymässan i Fyrishov samlar många män i yngre medelåldern, men långt i från bara. Blandningen på åldrar och kön är stor. Just att sortimentet utvecklats mycket, med ett stort utbud av varianter och smaker lockar nya grupper, tror Jonas Blomgren från Uppsala som för dagen klätt upp sig extra med sina kompisar. De är nämligen klädda i kilt.
– I dag finns det smaker för alla och det gör att flera olika personer hittar hit, inte minst tjejerna som är många fler på en sådan här mässa nu för tiden, säger han och börjar förklara initierat om hur man gör öl med smak av lakrits eller skumbanan.
Han vet vad han talar om, för han är en av domarna på mässan som korar vinnarna i de många ölbryggarklasser som finns. Fredagen ägnade han åt att blindtesta öl.
– Nivån är jättehög, det är inte många öl som inte är bra. Och i så fall handlar det mest om vad man tycker om eller inte, inte att det är ett dåligt bryggt öl, säger han.