– Ah, där har vi vår stjärna, säger hemtjänstchefen Therése Wandebeck när hon ser Basir Zamani komma in till hemtjänstkontoret i Eriksberg.
Eller, lägger hon snabbt och kanske pliktskyldigt till: de har många stjärnor.
– Men Basir är otrolig. Han plockar blommor åt de äldre, lagar mat till dem ... Ger alltid det där lilla extra.
Faktum är att Basir Zamani fått så mycket lovord från både kollegor och äldre att han i augusti prisades med blommor och tårta av politikerna i äldrenämnden.
– Jag älskar mitt jobb. Man får träffa så mycket människor och höra så mycket historier, säger Basir efter att ha dukat fram kaffe och några bitar mjuk pepparkaka som en kollega bakat.
Varför tror du att de äldre tycker så mycket om dig?
– Jag vet inte. Men jag försöker hjälpa dem så mycket jag kan och så sitter jag ner och pratar med dem. Jag brukar tacka dem för att de byggt det här landet. Jag vill att de ska känna sig lugna och trygga. Många är ensamma och blir ledsna när man måste vidare.
Basir Zamani kom till Sverige som ensamkommande från Afghanistan i slutet av 2015. För fyra år sedan började han som timvikarie i hemtjänsten för att tjäna pengar vid sidan av gymnasiestudierna.
Han pratar i stort sett felfri svenska – delvis tack vare jobbet.
– Ibland har jag med mig en bok och läser lite för de äldre, ibland läser vi tidningen ihop. När jag uttalar fel säger de hur jag ska säga. Och så lär de mig ordspråk, senast lärde jag mig "hålla på halster", säger han och skrattar.
I vanliga fall är Basir stolt över sitt jobb. Men efter UNT:s avslöjanden i höst om våldtäkter på äldre kvinnor, utförda av män i hemtjänsten, berättar han helst inte vad han jobbar med.
– Det är så hemskt att höra vad de äldre har drabbats av. Jag skäms över att såna personer jobbar i hemtjänsten.
Det råder brist på hemtjänstpersonal, och kommunen har svårt att rekrytera folk. Basir svarar snabbt på frågan om hur fler ska lockas:
– Höj lönen! Och gör jobbet mindre stressigt. De äldre förtjänar att vi är längre hos dem, att vi hinner sitta ner och prata.
Hur hinner du sitta ner och prata med dem?
– Jag brukar strunta i mina raster.
Basir Zamani tycker också att yrket har ett oförtjänt dåligt rykte.
– Någon frågade mig "hur många kärringar torkar du i arslet under en dag?". I stället hade han ju kunnat sagt "vad bra att du tar hand om våra föräldrar". Det här är ett jättefint arbete, för du får så mycket tacksamhet från dem du hjälper.