– Matfestivalen representerar Gottsunda på ett bra sätt. Det visar hur många kreativa och företagsamma personer som bor och arbetar här. Det är ett vinnande koncept helt enkelt, säger Josefin Dufbäck, marknadskoordinator på Gottsunda centrum, där festivalen hålls.
Och vilket är konceptet?
– Att man får prova mat från världens alla hörn och utifrån det få inspiration och lust att våga laga nya recept hemma, säger Josefin Dufbäck.
Totalt deltar tio utställare från olika föreningar och företag, och på scen kan man bland annat se Markiz Talhaoui, känd från Sveriges mästerkock, laga marockansk mat, och Uppsalaprofilen Liselotte Forslin som är konfrencier.
Utöver matlagning kommer det även att finnas en del kultur på plats. – I Gottsunda marknad har Gottsunda Konstgille vårsalong, och på Kulturpunkten visas fotoutställningen Romska röster. Så man kan kultivera sig samtidigt som man äter mat, säger Josefin Dufbäck.