I drygt sex år har varumärket Villa Anna funnits i Uppsala i form av hotell och restaurang. I flera år i rad har krogen utsetts till Årets krog av UNT:s krogpris Guldkajan. Förra året fick man dock nöja sig med en nominering.
Redan under hösten 2015 var teamet bakom Villa Anna aktuella med den nya restaurangen La Parilla på Vaksalagatan – men nu väljer de att satsa nytt och stort även på Villa Annas restaurangdel.
– Vi har haft tjugo sittplatser och det har varit fullt flertalet dagar i veckan , med en väntelista på drygt två månader. Det här är ett tillfälle att svara på den efterfrågan som finns, säger Josefine Milton, vice VD, och berättar att det numer finns 34 sittplatser i restaurangen.
Det "nya" Villa Anna, som i stort sett är klart redan nu, går i nordisk stil – både till inredning och i matväg.
– Det känns naturligt att jobba med den nordiska stilen, det passar så bra in på Villa Anna, säger Josefine Milton.
Bland de nya koncepten finns bland annat en helt ny pianolounge som blir en slags förlängd matsal men för enklare rätter och barhäng. Andra nyheter är att frukosten utökas och att man på kvällen kan äta i en annan tappning än den "klassiska" förrätt-huvudrätt-efterätt-formen och exempelvis ta in fler mellanrätter.
Villa Anna lanserar också lunchkonceptet "Fresh market" där fokus ligger på enkla råvaror i säsong med fokus på närproducerat och ekologiskt. Menyerna byts ut varje vecka och jobbas fram i Villa Annas eget "lab". Men trots förändringarna kommer gästerna att känna igen sig, menar Josefine Milton.
– Absolut. Villa Anna kommer alltid att vara ett personligt hotell med stor "hemma hos"-känsla. Man kan säga att det här blir Villa Anna 2.0.
Kommer det fler nyheter?
– Definitivt, dels under våren men även senare under året.