Stjärnkock öppnar i Uppsala

New York, Chicago, Stockholm – och nu Uppsala. I mitten av mars öppnar stjärnkocken Marcus Samuelsson en ny restaurang på Clarion hotel Gillet.

STOCKHOLM 20080204
Marcus Samuelsson, köksanvarig på Aquavit i New York, öppnar en Aquavit  Grill och Raw Bar i det nyöppnade Hotel Sign i Stockholm.
Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX / Kod 10060

STOCKHOLM 20080204 Marcus Samuelsson, köksanvarig på Aquavit i New York, öppnar en Aquavit Grill och Raw Bar i det nyöppnade Hotel Sign i Stockholm. Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX / Kod 10060

Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Uppsala2013-02-23 12:59

En Sveriges mest kända och framgångsrika stjärnkrögare har åkt jorden runt för både inspiration och för att öppna nya restauranger. Numera har Marcus Samuelsson sin bas i Harlem i New York, men han har trots det flera restauranger både i andra delar av USA liksom i Göteborg och i Stockholm.
Nu har turen kommit till Uppsala. Den 15 mars öppnar han den nya restaurangkedjan ”Kitchen & Table” tillsammans med Clarion hotel. Tanken är att ta Manhattan och Harlem till Uppsala.
– Manhattans speciella atmosfär av smaker och dofter kommer att skapa en häftig matupplevelse tillsammans med ortens speciella DNA, skriver Marcus Samuelsson i ett pressmeddelande.

Gillets hotelldirektör Johan Immelgård, berättar för UNT att den röda tråden, som kommer att märkas genom allt från maten till menyer och inredningen, är amerikanskt där gammalt möter nytt.
– Restaurangen ska passa alla. Det blir ingen fine dining utan fun dining, säger han.
Det nya konceptet kommer att ta plats på Clarions samtliga hotell i Norden de kommande två åren, men Uppsala är först ut.
– Marcus står bakom det här, det är hans menyer blandat med influenser från vår sida. Många restauranger i Uppsala serverar riktigt bra mat, men vad jag vet finns ingen som kör ett koncept fullt ut. Det vill vi ta vara på, säger Johan Immelgård.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!