I augusti 2017 sköts en man ihjäl mellan kyrkan och restaurangen i Stenhagen. Natten mot måndagen ägde en ny dödsskjutning rum på ungefär samma ställe.
– Jag känner mig trygg, trots att det varit två dödsskjutningar här, säger Ing-Marie Wedmark som bor några hundra meter från platsen där en man sköts till döds och ytterligare en man skottskadades under natten mot måndagen.
Hon tycker att hon har det bra i Stenhagen. Det är lugnt i huset där Ing-Marie Wedmark bor. Hon anser att nyckeln till minskad brottslighet är ökad sysselsättning.
– Vi måste ge människor sysselsättning. Det går inte att ta hit människor från andra länder utan att ge dem något att göra. Då blir det problem. Det är en väldigt liten klick som ställer till det för många. De allra flesta invandrare är bra människor, säger hon.
Christin Azar har bott i Stenhagen i 20 år och säger att hon "delvis" känner sig trygg i området.
– Men skjutningar förekom inte när jag flyttade hit, poängterar hon.
Vad kan samhället göra?
– Börja redan i skolan. Jag är lärare och har arbetat i bland annat Stenhagenskolan. Reglerna i skolorna är för otydliga och därför kan eleverna göra vad de vill, säger Christin Azar.
Stenhagenbon Julia Kiaschenko tycker att det är lugnt i stadsdelen.
– Om jag inte läste nyheterna skulle jag inte tro att det förekom några våldsamheter här, säger hon.
Kan människor som bor i utsatta områden göra något för att komma åt problem med gängkriminalitet?
– Man kan till exempel bilda nätverk, vara uppmärksam och delta i nattvandringar, föreslår Julia Kiaschenko.
I Stenhagen möter UNT även Samuel Antonio. Han har en negativ bild av området:
– Jag är bara här tillfälligt när jag handlar. Jag gillar inte området. Det börjar bli för mycket skjutningar och bråk. Jag hade en moster som bodde här, men hon var så trakasserad av ungdomsgäng att hon flyttade härifrån, säger Samuel Antonio.