En nyvaken Staffan Ahlner tar emot oss i sitt korridorsrum på Sernanders väg en sen torsdagseftermiddag. Det 19 kvadratmeter stora rummet är varmt och fyllt med kryddig lukt. En röra till det eritreanska brödet injera har puttrat i en slow cooker hela dagen.
På sistone har Staffan fått en del uppmärksamhet i medier för bland annat de många åren som han bott i korridoren trots att han inte längre är en student. Det är omkring 40 år som han bott där. Han har även figurerat i medier för sin matförening som håller till i rummet, och som youtubeprofilen Mauri Hermundsson utsåg till "Sveriges märkligaste restaurang" för några veckor sedan.
– Konkurrensen var väl inte så hård, säger Staffan om titeln.
Staffan flyttade till Flogsta från Lidingö på 70-talet för att plugga matematik och astronomi. Det dröjde däremot inte särskilt länge förrän han bestämde sig för att satsa på kockyrket i stället.
– För länge sedan var det en astronom som uttalade sig om att mänskligheten är bättre betjänt av nyupptäckt mat än av en nyupptäckt stjärna. Han blev stjärnkock. Jag gjorde samma sak.
Han har tidigare drivit tre restauranger i Flogsta. 2015 lade han ned restaurangen Chili 'n chai men fortsatte att laga mat i rummet – efterfrågan var nämligen fortsatt stor.
– Det är en typ av hobbyverksamhet som jag sysslar med nu. Det är främst mina bekanta som kommer, de som har hängt på mina ställen tidigare, berättar han.
Restaurangen, som matföreningen inofficiellt kallas för, "öppnar" klockan 19 och "stänger" 05 på morgonen. På frågan om hur många gäster och beställningar han får på nätterna ger han inget tydligt svar, förutom att det som mest har varit elva personer i rummet samtidigt.
– Då var det trångt, säger han och skrattar till.
Hur kommer det sig att du jobbar på nätterna?
– Jag har varit nattmänniska sedan jag var väldigt liten. Det är naturligt. Dessutom har man sena vanor i Flogsta. Det är på nätterna som man kan plugga ostört. Vissa kan komma hit klockan fem på natten och äta en injera.
Staffans intresse för utländsk mat kommer dels från de internationella studenterna som bott i samma korridor som honom, och dels från utlandsresor som han gjort. Den svenska maten är däremot långt ifrån en favorit.
– Den är för beige och brun. Jag är inte uppfödd med sossematen. Sossarna åt falukorv och Skogaholmslimpa, jag är tredje generations vegetarian i min familj och vi åt alltid kvalitetsmat, inte sådan där skit, säger han och fortsätter:
– Jag kommer aldrig glömma när man kom till skolan och klasskamraterna åt kattmat. Strömming är kattens mat. Det var chockartat.
När UNT träffar honom är han mitt uppe i att laga en injera. Lök och yoghurt blandar han på en bänk inne i badrummet.
Hur brukar folk reagera på att maten tillagas vid toaletten?
– Jag är lite av en hygienfascist så folk brukar ha förtroende för att jag inte snuskar ner trots att det är begränsat utrymme.
Staffan stannade kvar i Flogsta av praktiska skäl. När han reste runt och upptäckte världens olika matkulturer kunde han hyra ut sitt rum till korridorvännernas vänner. Närheten till restaurangerna han hade i området var också en bidragande faktor.
Hur länge till ska du hålla på med det här, tror du?
– Så länge det går.