Sollentunaduo vann uppländsk kocktävling

Finalen i matlagningstävlingen Upplandskocken avgjorde på lördag i Ekebyskolans restauranglokaler i Uppsala. Segrade gjorde kockparet Marcus Eriksson och Rafael Löfstedt från Edsbacka krog i Sollentuna.

Uppsala2004-11-21 13:17
Det är en partävling dit finalister kvalificerat sig från Edsbacka i Sollentuna, Thoresta, Sigtuna Statt och två lag från Friiberghs herrgård i Kulla vid Örsundsbro kvalificerat sig.
Det är en populär tävling som arrangeras av föreningen Matfolket i Uppland. Den här gången gällde det att laga en viltmåltid som bestod av antingen älg, rådjur eller fasan med svamp som tillbehör. I desserten skulle äpplen och lingon ingå.
Finalisterna jobbade flera lördagstimmar med att förbereda och tillaga rätterna, livligt påhejade av branschfolk med Norbert Stoll som tävlingsledare.

Rådjursytterfilé vinnarrätt
Segrade gjorde kockparet Marcus Eriksson och Rafael Löfstedt från Edsbacka krog i Sollentuna. De hade valt rådjursytterfilé till sin huvudrätt. Deltagarnas arbete under dagen bedömdes också, liksom uppläggningen av rätterna.
— Det var hög kvalitet på tävlingsdeltagarna, sade tävlingsledaren Norbert Stoll.
På andra plats kom Robert Hedman och Peter Karlsson från Sigtuna Statt. Delade treor blev Johan Schenström och Erik Eriksson från Thoresta herrgård, Christer Birgersson och Sandra Lindbom från Friiberghs herrgård.
På samma placering kom även Johan Liljeqvist i Friiberghs herrgårds andralag. Han fick tävla ensam eftersom hans kollega Tony Claesson måste bege sig iväg till en förlossningsklinik för tillökning i familjen.


Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om