Snart prövas raketen i flottfärden
Christers discovery är rymdraketen som ska avfyras i forsränningen. UNT har följt fyra tjejer under en veckas hårt arbete. Snart prövas deras farkost i Fyrisåns strömmande vatten.
Kapten Ann Caroline Wiberg finputsar.
Foto: Robert Berthagen
En stomme av trä har klätts med den klassiska frigoliten.
- Frigolit är bra. Den är lätt, flyter bra och är lätt att skära i, säger Ann Caroline Wiberg.
Det var hon som kom på idén med rymdraketen och därför fick hon bli kapten. Hon har ingen tidigare erfarenhet av att bygga och konstruera, förutom träslöjden i skolan. Tre-fyra timmar om dagen i en veckas tid har det tagit att bygga. Vid sidan av har gänget roat sig på forsfestivalen på Polacksbacken.
När de konstruerade raketen tänkte de mest på att den ska hålla nedför de kraftiga vattenfallen och inte snurra runt. Om chansen att vinna säger Ann Caroline Wiberg:
- Vi är inte med för att vinna, utan för att ha kul och visa upp oss för alla åskådare.
Förhoppningsvis kommer Christers discovery lika lyckligt i mål som Fuglesang gjorde. Besättningen bävar för att krascha. Inte så mycket för det kalla vattnet, som för att de lagt ned så mycket tid på bygget. Fast Christers discovery går ändå inte att spara.
- Det är möjligt att vi bara tar bort var sin del och sparar som minne, säger Ann Caroline Wiberg.
Den som tittar noga på Christers discovery kommer att upptäcka en liten figur som sitter och doppar tårna i vattnet. Det är en fripassagerare, en liten utomjording som kanske hoppas på att ta sig hem till sin planet.
FAKTA
Årets nyhet från forsränningskommittén är en familjefestival på S:t Eriks torg. Där blir det drickabacksklättring, hoppborg, rutschkana och klättervägg med mera klockan 10-16 på sista april.
Årets nyhet från forsränningskommittén är en familjefestival på S:t Eriks torg. Där blir det drickabacksklättring, hoppborg, rutschkana och klättervägg med mera klockan 10-16 på sista april.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!