Den aktuella restaurangen i centrala Uppsala stekte och serverade det som var kvar av det polska köttet under gårdagen, berättar Maria Wegscheider miljö- och hälsoskyddsinpektör på Uppsala kommun.
– Vad vi hittills vet har man inte serverat köttet rått. Det har stekts och haft en temperatur på 70 grader och då finns inga bakterier kvar, säger Maria Wegscheider.
Miljökontoret i Uppsala informerades av kollegorna i Stockholm stad på torsdagseftermiddagen. Därefter tog man kontakt Uppsalarestaurangen för att tala om att det var de som köpt in köttet från en Stockholmsgrossist.
– De sa att allt kött var uppätet. Det viktiga är att de inte har köttet kvar och säljer det vidare. Jag har sett bilder på det felmärkta köttet och följt med i nyhetsrapporteringen under dagen. När man ser det här så inser man allvaret, säger Maria Wegscheider.
Miljökontoret har inte fått in några anmälningar om misstänkt matförgiftning.