Sigtunakök i tävlingar

NYHETER. Tre kockar och en servitör från restauranger och konferensanläggningar i Sigtuna är med och tävlar i Årets Kock och Årets Servitör.

Uppsala2014-02-18 17:10

Jerker Söderström arbetar på Båthuset Krog & bar i Sigtuna sedan tio år tillbaka. I november är han en av sex finalister i tävlingen Årets Servitör. Finalen äger rum på Cirkus i Stockholm.

- Jag försöker ge gästen den upplevelse jag själv vill ha om jag går ut. Gästen ska trivas oavsett om det är någon som går ut och äter en gång per år eller går ut varje dag.

Hur finalen går till vet han inte.

- Man får inte veta något. Bara att det är två deltävlingar under dagen innan den sista tävlingen inför publik.

I tävlingen Årets Kock kvalificerade sig tre Sigtunakockar till semifinalerna med sina recept som hade sållats fram av 130 bidrag. Kalle Eriksson är köksmästare på Sigtunahöjden, och gick vidare med sitt recept på fjällripa med svart vitlök i buljong. Han tävlade i den första semifinalen i Linköping i fredags. Han vann inte, men kan gå vidare på poäng.

Om det blir så står klart efter andra semifinalen, som ägde rum på tisdagen, efter att denna tidning hade tryckts. Där tävlade Fredrik Lagerberg och Ulf Eriksson från Stora Brännbo. Fredrik Lagerbergs rätt bestod av höstlamm, pumpa och svartkål. Ulf Eriksson rätt bestod av piggvar, krabba och dill.

På www.sigtunabygden.se berättar vi hur det gick i tävlingen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!