Serverar på Nobelfesten för sjätte året

Andrea Wilhelmsson från Uppsala serverar vid Nobelmiddagen för sjätte året i rad.

Andrea Wilhelmsson


 *** Local Caption *** Andrea Wilhelmsson

Andrea Wilhelmsson *** Local Caption *** Andrea Wilhelmsson

Foto:

Uppsala2010-12-10 11:49

Hur är det att servera där?
- Det är jättespännande och kul och en jätteupplevelse. Det är så fint, uppträdandena kan vara så spektakulära. Och så är det är väldigt bra erfarenhet att ha i ryggen när man jobbar i branschen.

Vad är du mest nervös över?
- Ja, men tänk om man skulle tappa fatet med maten alltså, om tallriken är för varm eller något, men sånt får ju inte hända. Jag har inte varit med om något pinsamt än på Nobelfesten, eller det pinsammaste kan vara att man kan ha spillt kaffe på kaffefatet.

Vem skulle du helst servera?
- Det skulle ju vara coolt att servera kungen, absolut. Eller det kanske skulle vara roligare att servera kronprinsessan för hon ska tydligen vara jättetrevlig att servera för hon pratar och frågar mycket. Men att servera honnörsbordet över huvud taget skulle vara roligt.

Får du servera ”finare” bord nu när du jobbar för sjätte gången?
- Nä, men om man jobbar på stadshuset brukar man få det. Men oavsett om man serverar studenterna vid borden längst bort eller kungen så är det lika roligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!