"Ser gärna mer afrikansk mat"

Vilken typ av street food saknas i Uppsala? Eller är det bra som det är? UNT åkte till St. Eriks torg för att prata med några Uppsalabor.

Ján Rusz

Ján Rusz

Foto: Kristoffer Olofsson

Uppsala2017-03-30 14:23

Uppsala kommun ska upplåta 35 platser för företagare att sälja street food på. Man har tagit fram nya riktlinjer för street food-verksamhet eftersom man sett att det finns ett stort intresse av att sälja den här typen av mat i kommunen.

LÄS MER: Fler platser för food trucks i Uppsala

En av dessa platser är St. Eriks gränd där man ska upplåta två platser som är två gånger två meter stora. I dag står det redan food trucks på platsen, bredvid en av dessa står Julia Falk och Daniela Hasselgren. De är båda positiva till att kommunen vill satsa på den här typen av verksamhet.

– Det låter jättebra, det är väldigt smidigt, säger Julia Falk.

– Det är snabbt och enkelt liksom, säger Daniela Hasselgren.

Finns det någon sorts mat som ni saknar i stan?

– Jag skulle önska lite mer karibisk och afrikansk mat, det finns det inte så mycket av, säger Julia Falk.

Några meter därifrån träffar vi Gunvor Nyman som är på väg att passera gatuköken.

– 35 platser? Det låter mycket. Men jag tycker om att laga min mat själv, så för mig spelar det inte så stor roll.

Vilken typ av mat skulle du föredra hos ett gatukök?

– Då blir det nog någon form av husmanskost, kanske en korv med bröd, säger hon.

En bit bort på Valvgatan står Ján Rusz. Han har bott i Uppsala i drygt tio år men kommer ursprungligen från Slovakien. I dag jobbar han på Uppsala universitet.

– Jag är nöjd med det matutbudet som finns här i Uppsala, jag kan inte komma på att det finns något som jag saknar, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!