Högtiden heter "Rosh hashana" och i Uppsala anordnade en familj ett traditionsenligt firande för att fira det nya året.
– Traditionen är att äta söta saker för att få ett så sött och bra år som möjligt. Vi har bland annat lagat en röra med morötter, vi har gjort sötnudlar och vid sidan har vi äppelbitar som vi doppar i lite honung, säger Paul Rosenbaum.
Normalt sett brukar nyårsfirandet innebära stora sociala tillställningar, men i år har firandet anpassats efter omständigheterna som coronapandemin tvingat fram.
– För två år sedan var jag i Stockholm och vid middagen var det runt 80 personer. Det går ju inte att göra i år, men det är ändå roligt. Vi har plats för gäster och vi bjöd in personer från Stockholm, men de flesta sade att de inte kände för att fira på det här sättet, säger Paul Rosenbaum.
Utöver måltiden har musikinstrumentet Shofar en central roll i firandet. Det är ett blåshorn som används för att väcka människor till eftertanke.
– Vid firandet är det inte nödvändigt att spela instrumentet, det viktiga är att man hör ljudet. Vi fick två stycken Shofar från en rabbin i Stockholm så vi hoppas kunna sprida ljudet runt om i Uppsala, säger Paul Rosenbaum.
Instrumentet är inte helt lätt att bemästra. För att skapa ljudet behöver man blåsa luft in i instrumentet från ena delen av kinden.
– Barnen fick gå en snabbkurs, men det krävs nog mer än så. De verkar i alla fall tycka det är roligt, säger Paul Rosenbaum.