Hamburgarna på krogen steks i för låg temperatur vilket kan leda till att köttet inte blir genomstekt. Att servera produkten utan att den är genomstekt kan innebära en risk för gästen. Det konstaterade kommunens livsmedelstillsyn i samband med en oanmäld inspektion förra veckan på en krog i centrala Uppsala. Kötthanteringen klassas som en avvikelse med påföljden att ett kontrollbesök kommer att ske på krogen vid slutet av månaden. Utöver kötthanteringen fick krogen bland annat även kritik för att använda sig av alltför slitna plastskärbrädor, vilket kan leda till att smuts och bakterier fastnar och blir kvar även efter diskning. Städredskapen förvarades även i diskrummet. Inspektionen var nöjd med temperaturen i kyl- och frysutrymmen, men uppmanar krogen att inte förvara råvaror på golvet.
Riskabla burgare på central krog
Uppsalakrogen brast på flera punkter i samband med en oanmäld inspektion av kommunens livsmedelstillsyn.
Riskfylld. Uppsalakrogen genomsteker inte sina hamburgare, konstaterar kontrollant.
Foto: Junge, Heiko
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!