Restaurangägaren: "Det känns jättejobbigt"

En del av köttet från sjuka kor i Polen hamnade på en restaurang i Uppsala. Ägaren fick beskedet av sin leverantör och är omskakad.

Genrebild.

Genrebild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Uppsala2019-01-31 21:56

– Det är jobbigt. Vår leverantör sa att de kontrollerat sitt kött och jag undrar faktiskt hur det gått till, säger restaurangägaren.

Han berättar att nötköttet serverats till lunchgäster och tillagats som grillad rostbiff. Han och personalen åt också av köttet.

– Vi åt av köttet och kände ingenting, det var inga konstigheter.

Han har ägnat hela dagen åt att prata med miljöförvaltningen, leverantören och media, varit på helspänn och hoppats att ingen matgäst skulle insjukna.

Det är med en viss trötthet i rösten som han säger att han verkat i restaurangbranschen i över 20 år och aldrig haft något problem med råvarorna.

– Jag har aldrig fått någon anmärkning av miljö- och hälsoskyddskontoret, min personal går utbildningar och jag har höga ambitioner, klar att det känns tufft en sån här dag.

Ska du säga något till kunderna?

– Nej, helst inte. Självklart om någon frågar. Men vi vet ju inte vilka som ätit heller.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om