I stället är det bra vänner och familj som gäller.
– Det gör barn lyckliga, säger Ludvig Lindström, ordförande i Global Happiness Organization.
Det finns inget vemodigare än att höra Evert Taube sjunga "vem har sagt att just du kom till världen för att få lycka och solsken på färden?" Vi föräldrar vill ju göra allt för att våra barn ska bli lyckliga, men sången antyder att det är ödet som har lyckan i sin hand.
Men vad gör barn lyckliga? Det är en bra fråga, för trots att forskning kring lycka haft ett uppsving de senaste åren så har man inte forskat så mycket om barn.
Men skillnaden mellan vad som gör barn och vuxna lyckliga är inte så stor. Det menar Ludvig Lindström, ordförande för Global Happiness Organization, en organisation som på vetenskaplig grund vill påverka världen i en lyckligare riktning.
– Det viktigaste för barn är bra och nära sociala relationer med vänner och familj. De behöver också en trygg miljö och en omgivning som har en positiv bild av dem för att de ska få en bra självbild.
Och om det är en sorts definition av lycka så tycks svenska barn ha det bra. Siffror från Statistiska centralbyrån visar att nio av tio barn säger att de kommer bra överens med sina föräldrar och de flesta tycker också att föräldrarna har tid med dem när de behöver prata. Nio av tio barn har en nära vän i sin klass.
Men den som sett glädjen i ögonen hos ett barn som just fått något hett eftertraktat vet också att prylar kan vara lycka, även om den lyckan ofta är som bortblåst så fort man passerat kassan.
– Vill man att ens barn ska må bra ska man inte fokusera på prylar utan på att stödja dem i att bygga relationer med vänner och familj. Forskning visar att lyckan sjunker ju mer fokus man har på det materiella, säger Ludvig Lindström.
Han ser reklamen som ett stort problem, eftersom den hela tiden kopplar lycka till konsumtion.
I fjol gjorde researchföretaget Ipsos en undersökning för Unicefs räkning där man tittade på vad som gör barn i Spanien, Sverige och Storbritannien lyckliga. Och svaret var, oavsett land, att tillbringa tid med personer de tycker om och att få vara utomhus och göra roliga saker.
En skillnad mellan länderna var att föräldrar i Storbritannien kände större press att köpa saker till sina barn och hade svårare att få tid att umgås med dem. Det kan vara en förklaring till att Sverige placerade sig på andra plats, medan Storbritannien hamnade i botten när Unicef 2007 rankade barns välmående i ekonomiskt utvecklade länder. Holland knep första platsen.