Produktionsstopp på Swedish Meat i Uppsala

Anställda vid Swedish Meat i Uppsala fick gå hem tidigare på torsdagen då produktionen stoppades.

Uppsala2003-06-20 00:00
Att produktionsstoppet skulle ha något att göra med det salmonellasmittade foder som spritts från en foderfabrik i Norrköping tillbakavisas dock av Thomas Perkiö, Swedish Meats produktionsdirektör och Peter Brådenmark, chef för tillsynsavdelningen på Livsmedelsverket.
- Det rörde sig om en odramatisk produktionsstörning i kylrummen, säger Thomas Perkiö.
Livsmedelsverket har fattat beslut om att alla grisar som har utfordrats med Norrköpingsfodret måste kontrolleras.
— Det är en ren försiktighetsåtgärd. Det är inte med hundra procent säkerhet att ett djur som äter smittat foder självt smittas, förklarar Peter Brådenmark.
På torsdagen slaktades 230 grisar på Swedish Meats fabrik i Uppsala från en av de gårdar som har använt det smittade fodret. Grisarna hade kontrollerats och godkänts. När djuren kommer från en av de drabbade gårdarna måste slakten ske i en särskild ordning.
— Någon måste ha blandat ihop korten så att ryktet om salmonella har kommit i svang, säger Thomas Perkiö.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om