Praoplatsen blev en tankeställare
Caroline Aveholt och Nathalie Åslund praoar på kafé. Något som fått i alla fall en av dem att ändra framtidsplaner.
Fått insikt. Caroline Aveholt och Nathalie Åslund tycker att de fått prova på mycket under praotiden på kaféet, men har blivit tveksamma till att välja restauranglinjen på gymnasiet.
Foto: Hans E Ericson
- Man kom ihåg själv när man gick i skolan hur viktigt det var att komma ut på en arbetsplats, säger föreståndaren Sören Ajdert.
När vi besöker kaféet står Caroline Aveholt och Nathalie Åslund från Sävjaskolan i köket och tillreder en majssallad. Det är sista dagen på den två veckor långa praoperioden.
- Jag letade efter ett kafé eftersom jag ville gå på restauranglinjen på gymnasiet. En kompis hade praoat här och sa att det var bra, säger Nathalie Åslund.
Ångrat sig
De har fått prova på det mesta - göra mackor, städa, diska och även stått i kassen under överinseende.
- Det har varit bra att få prova på, men nu tror jag inte att jag söker till restauranglinjen. Jag vill nog ha ett mer rörligt jobb, säger Nathalie Åslund.
En nyttig erfarenhet för ungdomarna är att det faktiskt är jobbigt att jobba, säger Sören Ajdert.
- De inser att bakom varje hundralapp de får i fickpeng så ligger det arbete.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!