Polisen söker vittnen till den grova misshandeln

En man blev svårt misshandlad av flera gärningspersoner på Kvarngärdet. Nu söker polisen vittnen till händelsen, framför allt vill man komma i kontakt med en kvinna.

På Thunmansgatan, mellan Bureusgatan och Strindbergsgatan, blev en man svårt misshandlad på onsdagseftermiddagen den 31 juli.

På Thunmansgatan, mellan Bureusgatan och Strindbergsgatan, blev en man svårt misshandlad på onsdagseftermiddagen den 31 juli.

Foto: Nicklas Kihlberg

Uppsala2024-08-25 05:00

Det var vid 16-tiden, onsdagen den 31 juli, som en man kom ut från en adress på Råbyvägen i riktning mot Thunmansgatan.

Här ska mannen på något sätt ha blivit attackerad av flera gärningsmän.

– Han blir rejält misshandlad. I samband med detta kommer en kvinna gående på andra sidan gatan och börjar skrika på de här personerna. Som målsägande har berättat är det kvinnans skrik som avbryter misshandeln, säger Eva-Maria Sjömark, utredare på polisens avdelning för grova brott.

undefined
Det ska ha varit mycket blod på platsen efter misshandeln.

Kvinnan ska även ha pratat med målsäganden efter händelsen, men försvinner från platsen innan polisen kommer dit.

– Vi vill komma i kontakt med kvinnan eftersom vi tror att hon kan ha viktiga uppgifter om vad som hände, säger Eva-Maria Sjömark.

Kvinnan ska enligt den misshandlade mannen vara i övre medelåldern, ha mörkt hår, glasögon och möjligtvis hade hon en klänning på sig.

Polisen är även intresserad av andra iakttagelser som kan ha gjorts den aktuella dagen.

– Eftersom det här hände vid 16-tiden borde det ha varit mycket folk i rörelse. Men vi är intresserade av iakttagelser från hela den här dagen. Vi misstänker att gärningspersonerna kan ha rört sig i området innan händelsen. Det verkar som att de har väntat på målsäganden, säger Eva-Maria Sjömark.

undefined
Polisen vill komma i kontakt med vittnen som kan ha gjort iakttagelser i samband med händelsen.

Händelsen utreds som grov misshandel men utredningen innefattar även misstankar om försök till grov utpressning och grovt vapenbrott.

Den som gjort iakttagelser eller har andra uppgifter om händelsen kan höra av sig till polisen på 114 14.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!