I pressmeddelandet menar polisen att man fortsätter undersöka observationerna om misstänkta drönare, och vad de kan ha för eventuell avsikt. Brottsrubriceringen är fortsatt flygplatssabotage och brott mot skyddslagen. Ingen har gripits i nuläget.
Polisen menar att det inte är ovanligt att de får in larm om misstänkta drönare, men att det är "mycket svårt" att bedöma i mörker. Vanliga sammanblandningar är flygplan, helikoptrar, satelliter och stjärnor, enligt polisen.
Även Försvarsmakten har informerats om drönarlarmen.
– Vi har inte fått någon stödbegäran och vi är inte inkopplade i utredningen. Det är ett polisiärt ärende, säger Henrik Nyström, pressekreterare på Försvarsmakten, till TT.
Larmen har i vissa fall fått konsekvenser, bland annat dirigerade Arlanda under natten mot måndag om flygtrafiken i flera timmar.
– Vi gjorde den bedömningen utifrån den information vi hade, säger Daniel Ackerman, pressansvarig på Luftfartsverket.
Varför dirigerade ni inte om flygtrafiken natten mot tisdag och natten mot onsdag?
– Därför att vi inte upplevde att det var en nödvändig åtgärd.
Vad var skillnaden?
– Den bedömningen som flygledare gör och det exakta ställningstagandet kan jag inte redogöra för. Vi agerar på informationen vi får, och åtgärderna skiljer sig åt. Det sker ju händelser på flygplatser hela tiden. Vi jobbar kontinuerligt med information och fattar beslut efter det.