Pizzeriaägare som inte räds konkurrens
Nedanför höghusen i Flogsta byggs pizzeria Capri om från grunden. De gamla, mindre barackerna räckte inte till längre. Nu har de rivits och pizzerian ska bli tre gånger så stor som förut.
Pizzeria Capris ägare Josef Kirik tror att konkurrensen kommer att gynna pizzerian.
Foto: Nina Leijonhufvud
- Halvdant är aldrig bra, allt måste vara helt genomtänkt.
Pizzerian kommer att utökas. Totalt kommer det att bli cirka 60 sittplatser inomhus och lika många ute. Konceptet blir detsamma, men med några nya kötträtter.
- Det var bara baracker här förut. Då klarade vi inte av att servera ett stort sällskap på tio till femton personer, säger han och berättar att han hoppas på att dubbla omsättningen nu.
Precis bredvid pizzerian kommer ett nytt Mc Donalds att byggas.
- Vi hoppas kunna öppna 2011 eller senast 2012, men vi vill ju få det klart så fort som möjligt, säger Kjell-Arne Forsberg som är etableringschef på Mc Donalds.
Restaurangkedjan är mer utbredd i de östra delarna av Uppsala, med undantag från Stenhagen. Därför har Flogsta varit mycket intressant, menar han.
Men Josef Kirik är inte orolig över konkurrens där han står och blickar ut över gräsplätten intill som snart kommer att upptas av hamburgerrestaurangen.
- Jag tror att det bara blir trevligt. Det kommer att dra mycket folk. Jag tror att det är bra för kommunen och bra för Uppsala.
Han hoppas att hamburgerjätten kan hjälpa till att attrahera förbipasserande på Bärbyleden som behöver mätta magen till hans restaurang.
Solbritt Eriksson som bor i Flogsta är på väg in för att handla lite längre ner på gatan. Hon tycker att det är bra både att Mc Donalds öppnar nytt och att pizzerian byggs om. Även Martin Karlberg från Hågaby är på väg in i affären.
- Det stör mig inte det minsta att Capri byggs ut. Men att Mc Donald's ska öppna känns lite tråkigare eftersom maten inte är god, säger han.
Enligt planen återinvigs pizzerian i före skolstarten någon gång i augusti.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!