Mötet lockade ett åttiotal åhörare, vilket var fler än det fanns sittplatser i salen. Erik Pelling (S) berättade om Uppsala kommuns stora undersökning "Äldrevänlig stad" från 2017 i vilken 1 800 invånare i åldrarna 60 till 94 år har svarat på frågor om hur det är att åldras i Uppsala, om fördelar och vad som behöver utvecklas.
– Ett problem vi har är att vi har kö till trygghetsboenden. Ett annat stort problem är åldersdiskrimineringen, sade Erik Pelling.
En fråga från åhörarna handlade om Uppsala kommun har funderat på att införa gratis bussresor för äldre som man gjort i Göteborg. Kommunalrådet svarade att det pågick en diskussion och att det handlar om en ekonomisk prioritering i och med att kommunen i så fall måste betala för dessa resor.
Bakgrunden till det öppna mötet var att 75 procent av alla pensionärer har fått sänkt skatt och därmed mer pengar i plånboken.
Civilministern fick bland annat frågor om fattigpensionärernas situation.
– Det finns kvinnor som jobbat inom vården och som nu har så dålig pension att de ofrivilligt blir utestängda från gemenskapen. Vad gör ni åt det? frågade en åhörare.
Svaret från civilministern var att regeringen är medveten om fattigpensionärernas situation och att det är ett område som det måste sättas fokus på.
– Den gruppen börjar få det bättre. Men fortfarande är det alldeles för stora klyftor, sa civilminister Ardalan Shekarabi.