På hockeykartan har Almtuna verkligen placerat sig. Hockeylaget har en fantastisk säsong bakom sig, och har i kampen om en elitserieplats varit det stora utropstecknet i kvalserien.
På stadskartan, däremot, är Almtuna ett minne blott.
1982 klubbade kommunfullmäktige igenom beslutet att Almtuna - det vill säga kvarteren som omsluts av Hjalmar Brantingsgatan, Björkgatan och Fålhagsleden - skulle bli en del av det nya större Fålhagen.
Fast det ger Ingemar Keijser, hockeyprofil och gammal Almtunabo, inte mycket för.
- Jag bor på Furugatan alldeles vid Almtunaskolan, så det är klart jag bor i Almtuna! Jag säger fortfarande Almtuna fastän det heter något så dumt som Fålhagen.
Ingemar Keijser flyttade till Almtuna 1945, som femåring, till ett hus som föräldrarna byggde själva. Här bodde såväl arbetare som tjänstemän i de enfamiljsvillor som på den tiden rymde två till fyra familjer.
Fålhagen var området med egnahemsvillor i öster, där främst tjänstemän bodde. Och i norr gränsade Almtuna till Petterslund, som var något av Uppsalas slum med en stor del fattiga arbetare.
- Almtuna var en lugn stadsdel. Förutom inför sista april, då slogs vi med Fålhagen, Petterslund och Höganäs om vilka som hade värsta kasen och snodde julgranar av varann, haha! Vilka busar vi var, säger Ingemar Keijser.
Att fortsätta använda namnet Almtuna om området ser han inga problem med.
- Nej, alla vi i den gamla stammen känner ju till hur det är och för alla nyinflyttade får jag ju förklara hur det egentligen ligger till, jag går omkring och propagerar för Almtuna, skrattar han.
En av dessa nyinflyttade är hockeyspelaren Olof Mårs. Han värvades av Almtuna IS inför den här säsongen och flyttade till Torkelsgatan i Fålhagen - det vill säga Almtuna, enligt Ingemar Keijser - i höstas.
- Ja alltså, jag säger väl mest Fålhagen. Jag och min sambo fick höra att det var här man skulle bo i Uppsala, och vi trivs kanon. Och någon på Almtunakansliet har berättat att vi bor alldeles intill platsen där Almtuna hockey bildades, säger han.
Ja, det gör han minsann. Det var nämligen här i parken mittemot Almtunakyrkan, där City träffar Ingemar Keijser och Olof Mårs, som stans hockeyhistoria började. Drar vi tillbaka tiden nästan ett sekel fanns här inga gungställningar utan ett limkokeri. Utanför det brukade några av stadsdelens killar hänga och en sommardag 1932 år fick någon av dem idén att starta en sportförening: Almtuna Idrottssällskap.
- Det fanns en del fotbollsplaner här runtomkring och från början var det mest fotboll och pingis som stod på programmet. 1947 började man med hockey, säger Ingemar Keijser.
Ingemar Keijser är för övrigt inte bara är Almtunabo utan lika mycket Almtunasupporter. På 50-talet spelade han själv hockey i föreningen, och från 60-talet ända fram till 90-talet var han lagledare och hjälptränare.
- Den här säsongen har varit så underbar. När vi vann mot Malmö och folk stod upp i fem minuter och applåderade ... man får rysningar.
Olof Mårs, som har kontrakt med Almtuna också nästa säsong, håller med.
- Vi har haft ett jäkligt bra år hela laget, stämningen är på topp. Det har varit väldigt kul att få vara med om den här säsongen.