Restaurangen öppnar nytt i tennishallen

I över fem år har 25-åringen drivit restaurang Borgen i centrala Uppsala. Nu öppnar han sin andra restaurang – och något otippat hamnar den i en tennishall.

Kevork Ekizean och Elias Bimer Annell hade aldrig varit i UTK-hallen när de fick erbjudandet om att öppna restaurang där. Nu har de skaffat stående badmintontid.

Kevork Ekizean och Elias Bimer Annell hade aldrig varit i UTK-hallen när de fick erbjudandet om att öppna restaurang där. Nu har de skaffat stående badmintontid.

Foto: Maja Kullered

Uppsala2024-01-30 20:00

– Det är jättekul, men helt plötsligt ska du köpa möbler. När man tar över restaurang i vanliga fall är det bara att ta notan och se glad ut. Nu ska vi ta in offerter och helt plötsligt köpa porslin – jag kan inget om tallrikar, säger Kevork Ekizean och skrattar.

Han hade aldrig varit i UTK-hallen i Gränby när han fick ett telefonsamtal i oktober förra året. Nu, några månader efter att han först fick höra idén, så håller hans andra restaurang på att ta form i lokalen. Det snickras och bankas i bakgrunden. Öppningen närmar sig – i början av februari är planen att slå upp dörrarna. 

– Vi har gasat på rejält, säger Kevork Ekizean. 

undefined
Restaurangen öppnar i februari.

I fem och ett halvt år har han varit ägare av Restaurang Borgen i centrala Uppsala, men han har länge spanat efter nya projekt. Det finns redan planer på en ny satsning i höst, men det här dök liksom upp emellan. Han och Elias Bimer Annell, kollegan som kommer bli "spetsen i verksamheten" i nya restaurangen, berättar att det är UTK:s kunder som önskat ha hit dem. 

– Vi delar en stor kundkrets. Så de har rekommenderat oss till styrelsen som erbjudit oss att komma hit. Det tycker jag är superkul, det är någon sorts erkännande på det man gjort de senaste fem åren, säger Kevork Ekizean. 

undefined
Det byggs för fullt inför att nya restaurangen ska kunna öppna.

Den nya restaurangen får namnet "Serve", och planen är den ska vara sammankopplad med Borgen. Hållbarhetstänket kommer följa med, säger Kevork Ekizean, och de lagar allt från grunden. 

– Det blir en dagens lunch, och vi bygger vår meny runt det. Men det kommer vara lite bredare här, med frukost, mackor, hälsoshots och proteinsmoothies. Vi vill erbjuda ett alternativ som främjar träning. 

Det blir sportdryck i stället för viner? 

– Vi kommer såklart ha lite vin här också, säger Elias Bimer Annell. 

undefined
Upsala tennisklubb grundades 1925, och hallen byggdes 1976. Utöver tennis spelas även bland annat padel, badminton och bordtennis där idag.

I första hand vill de fokusera på vad hallens medlemmar och träningsutövarna vill ha, berättar de. Men samtidigt räknar de med andra kunder också. 

– Även om platsen är lite okonventionell, så finns det många stora företag här i kring som käkar lunch i området. Vi har varit runt och spanat – en dag åkte vi omkring och skrev ner alla företagsnamn vi såg, och kontaktade dem, säger Elias Bimer Annell. 

Marcus Allard, vd för tennishallen, är glad över att den lite ovanliga satsningen blir av.

– Det är vanligare att det är en enklare kafeteria eller lunchrestaurang som inte är nischad åt träningshållet i en sådan här hall. Det här känns väldigt roligt, säger han. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!