– Jag tänker mycket på dem som dör, och att de är jättemånga, säger Stella-Polet Bagiopoulou, som går i klass 5 C.
Vi är på Lilla Valsätraskolan i klassrummet för svenska som andraspråk. Några elever har svarat ja på att berätta om sina tankar om corona. De är mellan 10 och 12 år.
Först blir det tyst i rummet. Men det räcker att ställa en fråga, då vill alla berätta. Eleverna är vana att räcka upp handen för att få ordet och gör det nu också fast det verkar bubbla inom dem av saker de vill säga.
– När jag fick höra talas om corona första gången googlade jag och fick fram en öl som heter så och att det är ett virus, säger Rozhin Mohammad, klass 4A.
– När jag fick veta att det var en sjukdom och att många får vara i karantän blev jag orolig att inte få gå till skolan och att jag skulle missa lektioner, säger Osama Taha, 5B.
På lektionerna har de också diskuterat corona. Just att människor dör av viruset har väckt tankar.
– Eleverna har haft massor av frågor. Just dödligheten undrar många över, deras lärare Anne Harbom Jäderlund.
Då tog hon fram statistik till sina elever, siffror som visade att de allra flesta som dött har varit äldre personer. Men också att det kanske är ett barn i Sverige som dött efter att ha blivit sjuk i covid-19.
– Nej, jag blev inte orolig att jag skulle bli smittad när jag fick veta om barnet som hade dött. Kanske hade det andra sjukdomar. Och jag är ju frisk, säger Stella-Polet Bagiopoulou.
– Jag blir jätteorolig och ledsen att många dör och jag känner till flera som är smittade. En lärare på en annan skola och en släkting till familjen, säger Yosan Okbazghi, klass 5A.
Ingen av dem är rädda att själv bli smittade. De bekymrar sig för äldre personer och berättar vilka smittade som de känner. Sen byter Okko Koivistoinen, 4A, ämne.
– Corona har varit bra för miljön. Koldioxidutsläppen har minskat och luften har blivit renare, säger han.
När klimatet kommer på tal viftar alla ivrigt med sina uppsträckta händer, de vill också prata om effekterna på miljön. På Youtube och nyhetssändningar har de sett förbättringar både i Thailand, Indien och Italien.
– Nu kan de se solen igen när fabriker har stängt ... säger Abdullah Abualila.
– ... och vattnet har blivit renare, förut var det alldeles grått. Jag har sett en bild på en sån flod, tillägger Okko Koivistoinen.
– Men corona har gjort att ekonomin gått ner och det är inte bra. Det är 50/50, bra och dåligt med corona, säger Osama Taha.
En annan förändring i deras dagliga liv är att de har fler lektioner utomhus. Det beror på att deras lärare Anne Harbom Jäderlund väljer utomhuspedagogik för att hon har en familjemedlem i riskgrupp.
Utomhuslektionerna börjar med genomgång inne och sen går de ut. I dag har de studerat vårtecken vid Ekoln.
– Vi hittade insekter, larver i blommor och nässelfjärilar, säger Rozhin Mohammad.
– Och vi vet att Sunnerstabacken heter ås, säger Okko Koivistoinen.
Alla är överens om att det är roligare att ha lektioner utomhus. Annat som blivit bättre av corona är att de umgås och pratar mera med sina familjemedlemmar. En del har föräldrar som jobbar hemma.
Fast ganska fort nämner någon att de saknar sina äldre släktingar. De flesta bor inte i Sverige.
– Jag saknar mormor och morfar. Vi brukar ju åka till Grekland varje sommar för att träffa dem. Men inte i år.