Omskriven krog fick kritik

Uppsalakrogen Peppar Peppar fick kritik för dålig hygien i sitt kök efter en inspektion av miljökontoret.

Uppsala2012-03-23 18:37

Peppar Peppar är en av Uppsalas mer omskrivna krogar som fått goda omdömen för sin mat och belönats med läsarnas guldkaja i UNT inte mindre än tre år i rad.

När miljökontoret genomförde en inspektion av köket i mitten av mars i år upptäcktes dock en rad hygieniska brister. Bland annat fanns kärl med färdiglagad mat i kylrummet utan att vara övertäckta tillsammans med otvättade grönsaker. På flera ställen i köket var rengöringen bristfällig. Personaltoaletten saknade tvål och papper för att torka händerna. En flugfälla hade satts upp för att fånga bananflugor.

Enligt Peppar Peppars kökschef Mattias Andersson hade personalen kommit efter med städningen i köket när inspektionen gjordes.
– Det räcker med några dagar i ett sånt här kök. Vi är väl medvetna om vikten av att hålla rent och vi brukar ha tip-top i vårt kök. Vi har haft kontroller förut utan anmärkningar. Men nu låg vi efter, säger han.
När miljökontoret gjorde sin efterkontroll så var allt i sin ordning.
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om