Tre av dem har sökt skadestånd, en efter att ha snubblat ner i fontänen under ombyggnadstiden och de andra två, precis som den äldre mannen, efter att ha snubblat på kanten. Den fjärde personen halkade på de konstnärliga beläggningarna, men krävde inget skadestånd. I ett av fallen har kommunen betalat ut skadestånd. Det var till personen som snubblade ner i fontänen. Han fick 4 135 kronor i ersättning.
Jan-Olov Hasselborn, projektansvarig för ombyggnaden av Dragarbrunnstorg, är nöjd ändå med resultatet.
– Det är tråkigt att någon gör sig illa, en är en för mycket men vi har varit väldigt noggranna med planeringen och har engagerat handikapporganisationer som har fått tycka till och vi har ändrat i planerna efter deras önskemål, säger han.
Längs slipsen, som han kallar de svarta stenblocken, finns det ett par metallbitar som ska uppmärksamma gångtrafikanterna på att det kommer en upphöjning.
Efter att tre har snubblat på upphöjningen, borde ni fundera på att förtydliga den?
– Eftersom HSO (Handikappförbundens samarbetsorgan) har godkänt det så känner vi oss nöjda men vi får ju fundera på det. Jag har dock inget svar på rak arm. Vi arbetar ju konstant med att göra platsen så bra som möjligt, säger Jan-Olov Hasselborn.
Olika meningar om Dragarbrunnstorg
I veckan ramlade en äldre man omkull med sin rollator på Dragarbrunns torg. Och han är inte den första. Fyra personer har tidigare skadat sig på platsen och krävt kommunen på skadestånd. Frågan har väckt debatt på unt.se och meningarna går isär.
Foto: Kattis Strömgren
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!