Odensalakille blev årets kockelev

NYHETER. Martin Adamsson från Odensala blev Årets kockelev 2010 när han vann tävlingen den 21 april på GastroNord-mässan.Priset är en praktikplats på Operakällaren.- Det börjar smälta in lite nu, hela första dagen var jag bara chockad, säger Martin Adamsson.

Uppsala2014-02-18 17:17

Tävlingen Årets kockelev är ett samarbete mellan tidningen Restaurangvärlden och flera andra mataktörer, som Arla och Guldfågeln. Alla kockelever som går på gymnasiets restaurangutbildning har rätt och delta och Martin Adamsson var en av de sex som valdes ut för huvudtävlingen som gick av stapeln den 21 april.
Under tävlingen lagade Martin en rätt med örtstekt kyckling, färserad vitkål, gulbeta, shitakesvamp, rotsellerikräm smaksatt med brynt smör med frasig pepparrot och rostad kålbuljong.
Resultatet gick hem hos juryn som utsåg honom till vinnare.
- Priset är en praktikvecka på Operakällaren och jag ska få vara där under bröllopsveckan. Det ska bli jättecoolt eftersom köksmästaren där är ansvarig för bröllopsmaten, säger Martin Adamsson.

"Jag tror det gagnar karriären"
För tillfället går han de sista veckorna på Ölands gymnasium, där han pluggar till just kock. Under sommaren kommer han att vara på restaurangen Pontus by the Sea i Stockholm. Trots att han redan har jobb tror han att vinsten är ett bra sätt att bli mer synlig.
- Jag tror det gagnar karriären att folk i branschen får reda på ens namn, säger han.
Förutom praktiken på Operakällaren innefattar vinsten också en middag för två. Vem han tar med sig har han fortfarande inte bestämt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om