Oasia utlovar bra mys

En ny restaurang dimper ner från Uppsalas kroghimmel lagom till höstens antågande. I dag öppnar Oasia. Och just som namnet antyder blir det asiatisk mat på menyn. Bakom satsningen står bland annat kocken och Uppsalabon Mikael Påls.

Foto: Nina Leijonhufvud

Uppsala2008-08-15 00:01
Är asiatisk mat inne?
- Det kan man lugnt säga, fler kommer säkert haka på.

Är det värt besväret att öppna en ny krog i stan?
- Absolut! Det måste finnas en naturlig utveckling på krogmarknaden och några som driver den framåt. Annars blir det väldigt likriktat.

Vad har ni för ambitioner?- Det är ett opretentiöst ställe med proffsig inredning där folk träffas och umgås, även spontant. Man ska inte behöva klä upp sig till tänderna och känna att det är för "fint".

Konceptet lyder fun dining, lounge&bar. Vad betyder det?
- Det är inte så att det kommer en servitör som drar roliga historier. Konceptet bygger på att vi jobbar med presentationen av maträtter och drinkar. Man ska bli överraskad både uppläggningsmässigt och smakmässigt.

Ni har byggt om i lokalerna, det gamla Stadshotellet på Drottninggatan 9. Hur ser det ut?
- Hög mysfaktor, mycket asiatiskinspirerat i färg och form. Vi har flera rum i rummet, bland annat geisharummet och noirrummet. I vår källare är det mer dragning åt det indiska hållet.

Och vem är du?
- Jag har jobbat i nästan 20 år i den här branschen, har ett förflutet på bland annat Krusenbergs herrgård, Basic Hotel och den forna restaurangen Kingstreet i Uppsala. Och så har jag jobbat åt Erik Lallerstedts koncern i Stockholm och på Sigtunahöjdens konferensgård.


Vilka fler är inblandade?- Det är bland annat ägarna Linus Jonsson och Magnus Björkegren samt Emilia Maric som jobbar med marknad, musik och design.


Hur mycket kommer du själv stå bakom spisen?
- Ja... Så mycket som möjligt hoppas jag Det är där det är roligt och där man gör nytta.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om