Oasia blev Catarinas favoritbar

För ett och ett halvt år sedan hade ­Catarina Wicksell aldrig haft något riktigt stamställe. Men så öppnade Oasia.

Catarina Wicksell är stammis på Oasia

Catarina Wicksell är stammis på Oasia

Foto: Nina Leijonhufvud

Uppsala2010-01-29 09:00
För ett och ett halvt år sedan hade ­Catarina Wicksell aldrig haft något riktigt stamställe. Men så öppnade den asiatiskinspirerade restaurangen/baren Oasia hösten 2008 i gamla Stadshotellets lokaler på Drottninggatan. Och det var något med atmosfären och den lite annorlunda asiatiska inredningen som snabbt gjorde Oasia till ett självklart ­favorithak. En kväll i veckan brukar Catarina Wicksell sjunka ner i de loungiga sofforna över ett glas vin tillsammans med sambon eller vänner.
- Det har blivit så att det är här vi träffas. ­Ibland går vi efter jobbet och bara tar ett glas vin, går vi hit en fredag stannar vi ibland hela kvällen. Musiken är bra och vill man kan man dansa, annars kan man bara sitta och umgås. Och eftersom de flesta jag känner går hit möter man alltid bekanta.

Det är inte maten hon är ute efter: ätit här har hon bara gjort ett par gånger. Det är den sköna stämningen hon vill åt.
- Jag gillar hela atmosfären. Här är folk i alla åldrar och med blandade stilar, alla kan känna sig välkomna. Och inredningen gör stället väldigt varmt och mysigt.
Själv föredrar hon vin, men berättar att hennes vänner gillar det unika drinkutbudet.
- Personalen är väldigt kunnig och trevlig och gör otroligt goda och lite ­exotiska drinkar.
Stamgästen
Catarina Wicksell
Ålder: 31.
Bor: I lägenhet i centrum.
Gör: Pluggar deltid, jobbar deltid.
Familj: Sambo.
Stamgäst på: Oasia, som fick Citys guldkaja i måndags i kategorin Årets bar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om