– Jag är en ny människa, säger Shahla Ahmadi när hon kommer in i den lilla urmakarbutiken på Brantingstorg.
Här har hennes man Mehdi Ahmadi jobbat i de fem år som familjen bott i Sverige, varav det senaste året varit en mardröm. När Mehdi Ahmadi sökte förnyat arbetstillstånd i december 2015 fick han avslag, då han enligt Migrationsverket tjänat totalt 900 kronor för lite enligt kollektivavtalet.
LÄS MER: Startar insamling till familjen Ahmadi
LÄS MER: "Familjen Ahmadi måste få stanna"
LÄS MER: Familjen får inte prövningstillstånd
En lång resa med ansökningar om prövning i flera instanser inleddes. När facket Handels i somras upptäckte att Migrationsverket gått efter fel avtal i sitt beslut, att Mehdi Ahmadi inte tjänat för lite, var familjen säkra på att Migrationsöverdomstolen skulle pröva fallet - men domstolen sa nej. Utvisningen stod fast.
Men i samma butik som familjen fått sitt första besked om utvisning, kunde man på fredagen ge ett annat besked: hela familjen beviljas ett nytt tillfälligt arbets- och uppehållstillstånd för två år till i Sverige.
– Det känns lite överraskande efter att vi fått så många avslag, säger sonen Hesam Ahmadi, 26 år.
– Vi har fått en ny möjlighet att hålla ihop som familj, att bo, arbeta och studera i Sverige. Det betyder så mycket.
Under året som gått har familjen levt med ett tungt moln hängande över sig. Föräldrarna Shahla och Mehdi hungerstrejkade i sjutton dagar och Shahla blev sjuk av den psykiska påfrestningen.
– Det har bara gått ett år, men det känns som vi förlorat mer än så av våra liv. Vi har inte kunnat leva som vanligt, utan bara kunnat tänka på den här situationen. Jag har varit så orolig för mina söner att jag till slut blev sjuk, men nu känns det äntligen bra. Nu kan vi börja om, säger Shahla Ahmadi.
Trots att familjens utvisningsbeslut baserats på ett felaktigt kollektivavtal säger Hesam Ahmadi att man inte tappat förtroendet för Migrationsverket eller de svenska myndigheterna.
– Migrationsverket är inte onda, de är människor som kan göra misstag. Även fast vi inte kommer att glömma det här året, måste vi komma ihåg att Migrationsverket inte bara haft vårt fall. Det konstiga för mig är att domstolarna inte tog upp det, att systemet inte korrigerade misstaget när de hade chansen.
Familjen har fått ett stort stöd av många och flera politiker har engagerat sig i fallet. En av dem är riksdagsledamoten Agneta Gille (S), som familjen riktar ett stort tack till. Senast på onsdagen startades en insamling till familjen för att ersätta dem för de investeringar de gjort i sin butik, och Hesam Ahmadi säger att stödet ibland har känts avgörande för familjen.
– Den här perioden har varit lång och svår på ett sätt jag aldrig kunnat ana. Men vi har också fått se en ny sida av Sverige i alla snälla människor som engagerat sig. Ibland var de här människorna det enda vi kunde fokusera på, de var vita prickar på en svart tavla.
Shahla Ahmadi har beslutat att de över hundra tusen kronor som hittills samlats in till familjen ska gå till andra behövande, för att undvika att flera hamnar i deras situation.
Lutad mot butikens disk står familjens advokat Henrik Stolare och lyssnar på dem.
– Vi har haft en plan B, en plan C och D. Goda krafter har inverkat på utgången av det här fallet.
Hur har den nya ansökan kunna behandlats så fort?
– Tack vare stora ansträngningar från många. Familjen har respekterat Migrationsverkets regler och lämnat Sverige för att lämna in en ny ansökan, och Migrationsverket har varit tillmötesgående i att hitta en lösning utan att behöva rucka på sina regler.
När familjen samlar ihop sig för att posera för en bild, säger Hesam Ahmadi glatt att ikväll ska de äntligen få fira att de kan vara kvar i landet.
Hur ska ni fira?
– Jag vet inte, vi har inte varit så vana att fira på sistone, säger han och familjen brister ut i skratt.