Nyårsmiddag med flera generationer

Ingrid Lövheim slår på stort inför nyårsmiddagen med gratinerad hummer till förrätt och med matlagning tillsammans med barnbarnen.

Ingrid Lövheim handlar nyårsmat på Ica Luthagen.

Ingrid Lövheim handlar nyårsmat på Ica Luthagen.

Foto: Michaela Hasanovic

Uppsala2013-12-31 13:30

Ingrid Lövheim har förbeställt hummer från Ica Luthagen och på nyårsafton hämtar hon ut den från butikens fisk- och skaldjursdisk med en belåten min. Hon ska gratinera hummern med smör och persilja. Ingrid Lövheim ska fira nyår tillsammans med sin man, sin dotter, dotterns sambo och deras två barn. Hon ser fram emot att laga mat tillsammans med familjen.

– Det blir roligt att vi allesammans ska hjälpas åt. Dottern har med sig renfilé som vi ska göra rödvinssås till och så blir det rostade grönsaker. Barnbarnen har önskat sig jordgubbar doppade i choklad till efterrätt, säger hon.

De senaste åren har Ingrid Lövheim haft som tradition att äta hummer på nyårsafton och hon understryker att det känns viktigt att äta lite extra lyxig mat på nyårsafton. Det finns även en ytterligare anledning att fira med trerättersmiddag i kväll, eftersom Ingrid och hennes man har varit gifta i 46 år just i dag.

– Det känns bra. Det är trevligt att vi kan umgås över generationerna en kväll som denna. Mat och gemenskap hör ihop tycker jag, man ser till att laga rätter som alla tycker om.

Ingrid Lövheim handlar även brieost, musslor och lite frukost till nyårsdagen innan det är dags att gå hem och förbereda matlagningen inför kvällens fest.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!