Uppsalaföretaget har utvecklat en metod för mutationsdetektering som heter superRCA och som ska möjliggöra en tidigare upptäckt av cancer. Metoden har även uppmärksammats av ansedda Nature Communnications.
För att kunna fortsätta utvecklingsarbetet och bygga upp en produktionsenhet har Rarity Bioscience sökt nytt riskkapital.
– De pengar vi in gör att vi kan utveckla verksamheten samt utöka vår personalstyrka från dagens åtta till sexton personer i ett första läge, förklarar Linus Bosaeus, vd för Rarity Bioscience.
I ett pressmeddelande säger David Sonnek, vd på Navigare Ventures:
– Teamet bakom Rarity har ett exceptionellt stark vetenskapligt och kommersiellt track-record. Som investerare fokuserade på vetenskapsbaserade företag, finner vi kombinationen av banbrytande vetenskap med en stark kommersiell plan som utnyttjar en redan installerad instrumentbas mycket övertygande.
Rarity Biosciences grundades förra året för att kommersialisera superRCA som upptäckts och utvecklats av forskaren Lei Chen och Professorn Ulf Landegren vid institutionen för immunologi, genetik och patologi på Uppsala universitet. Bolaget har tidigare tagit in 15 miljoner i riskkapital.
Linus Bosaeus är nöjd att finansieringen är i hamn.
– Navigare Ventures är en aktör med gott renommé som har goda kunskaper att ta bolag ut på marknaden. Så detta är bra inför framtida kapitalanskaffning.