Nya ägarna flyttar in hos 1&1

Någon längre vila för kroglokalerna på Östra Ågatan 11 blev det inte. 1&1 flyttade ut härom helgen och nya ägarna tog över på studs. Krognamnet förblir detsamma, åtminstone för en tid, men inriktningen kommer att förändras mer och mer framöver.

Håkan Sürer, ny restaurangchef, blandar drinkar.

Håkan Sürer, ny restaurangchef, blandar drinkar.

Foto: Staffan Claesson

Uppsala2007-04-02 10:43
- Vi vill lära känna Uppsala nu. Vi ska utveckla krogen, men det måste ske på rätt sätt. Utan att ha en bra tanke blir det inte rätt. Man vill ju kunna stå för det man leverera, säger Håkan Sürer, restaurangchef, som också är ansvarig för krogen Paus bar & kök på Rörstrandsgatan i Stockholm.
- Vårt signum i Stockholm är främst musiken, maten och drinkarna. Det är också viktigt med "ambiancen", om man säger så. Det ska finnas en tanke bakom allting, att det är just de tavlorna som hänger på väggen ska vara av en anledning.

Till en början kommer gästerna att känna igen sig på 1&1, åtminstone vad gäller interiören. Men en renovering planeras för fullt, en uttalad satsning på drinkar är i gång och menyn är redan utbytt.
- Vi har kastat ut lite möbler och dammat bort en del av det gamla som funnits här. En arkitekt jobbar på lokalerna - vi ska göra det hela lite enklare. När vi väl lärt känna Uppsala vill vi kunna rocka fett här. Det ska vara wow-mat och en riktig wow-upplevelse att komma hit. Vår satsning på drinkar och cocktails är i gång redan, kanske inte sjuttio olika sorter som vi har på Paus, men det blir ett bra utbud, fortsätter Håkan Sürer, och räknar upp den ena varianten efter den andra.
- Det här är inga drinkar man gör på trettio sekunder. Allt är gjort på färska ingredienser med färsk frukt, färska juicer, färska grönsaker. Vi har bland annat en "Cucumber style" med gurka, mynta, passionsfrukt, chili, gin, smaksatt med persikolikör som vi silar upp och serverar med chili. Vi gör en annan drink som är kul: den heter "Jooodå". Det är ananas, thaibasilika, vaniljsockerlag, chili, vodka och så toppat med champagne. "Håkan är en tjockis", tycker folk är kul, kanske på grund av namnet (skratt). Det är bourbon, creme de mure (Björnbärslikör), och färska björnbär muddlat med vaniljsockerlag och citronjuice. Allt skakas och serveras garnerat med björnbär på toppen.

Stolt är bara förnamnet. Håkan Sürer balanserar på gränsen mellan klädsamt nöjd och lätt kaxig när han beskriver sitt utbud av drinkar. Men hela tiden med glimten i ögat.
- Vi driver en av Sveriges ledande barer i Stockholm, det kanske låter kaxigt men man måste vara det när man är så bra. Enligt mig har vi tagit bardelen på Paus till en nivå som kanske inte finns någon annanstans i Sverige. Nu är det dags för Uppsala.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!