Just nu ser där inte vidare muntert ut, stråket som går från Sävjaskolan ner förbi kolonilotterna och ända bort till väg 255. Grävmaskiner och jordhögar stör den grönskande bilden. I år anläggs nämligen Sävja stadsdelspark, som stråket ska kallas.
– Det är verkligen på tiden. Jag har bott här sedan jag var fem år och inget har hänt. Det finns inga parker, förutom innergårdarna och många av dem är i princip förstörda, säger Sävjabon Rejin Zindrou.
Hon tycker att Sävja behöver fler parker och gemensamma områden för barn och ungdomar, så hon blir glatt överraskad när hon får höra om parkplanerna.
Stråket löper rakt genom området där man på ena sidan har koloniodlingar och på andra sidan ett stort grönområde. Här har förändringarna redan slagit in. Bänkar och grillplatser pryder gräsmattan, fastsatta i marken för att ingen ska kunna ta bort dem.
Brist på grönska är det inte, hela området omgärdas av skog och vilda blommor. Koloniodlingen är just nu nästan tom på folk, men inte helt otippat står UNT:s odlingsbloggare Mats Törngren och påtar i sin lott. Han är förstås väl insatt i vad som händer på parkfronten.
– Det här är jättebra. Grillplatserna och bänkarna har varit en succé från början. Och det behövdes verkligen rustas upp här, förut var det som att cykla genom en tunnel eftersom träden växte över vägen.
Förutom detta nya stråk efterfrågar han inte mer parkmiljö. För den som vill ha anlagd yta finns de många bostadsgårdarna.
– Stadsdelen är ju byggd i skogen, så det är inte stadsmiljö i vanlig mening. Här finns natur så det räcker, jag har inget behov av mer. Och så har jag min odling.
Men i Sävja finns faktiskt en gedigen blomsterplantering, även om den inte ligger i en park. På Linnes Sävja dominerar den otyglade lummigheten. Den mesta grönskan är vild, eller har blivit det efter att åren gått.
Men i Linnes lilla örtagård, bakom de humletäckta grindarna, har varsamma händer skött planteringen. I en av sängarna växer prydnadsblommor som daglilja, bondpion och den väldoftande Jakobs stege. I de två andra sängarna gror medicinalväxter.
– Det här är skogsbingeln, den växten som är med på hundralappen, berättar Birgitta Holmgren, som är husfru på Linnes Sävja.
På helgerna är det många som kommer hit för att fika i trädgården, titta på någon konstutställning eller njuta av den gröna sal av träd som bildats över gårdsoasen.