Nu ska Uppsala bli äldrevänligt

Efter att Uppsala kommun blivit en del i Världshälsoorganisationen, WHO:s, nätverk för äldrevänliga städer, ska man nu satsa på ett mer äldrevänligt Uppsala.

Äldrevård

Äldrevård

Foto: Rolf Hamilton

Uppsala2016-08-23 20:51

– Det här är en möjlighet till erfarenhetsutbyte där vi kan lära oss av andra städer över världen och dela med oss av vårt arbete, säger äldrenämndens ordförande Monica Östman (S), i ett pressmeddelande.

Som medlem i nätverket, som består av 287 städer från 33 länder, ska Uppsala kommun utveckla arbetet kring frågor som rör äldre. Det kommer att tas fram en treårig handlingsplan och arbetet kommer sedan att följas upp och utvärderas av WHO.

Inom närverket fokuserar man på åtta områden; tillgänglighet, transporter, boende, gemenskap och fritidsverksamhet, social inkludering (åldersdiskriminering), medborgerligt deltagande och inflytande, information och kommunikation samt vård, omsorg och service.

– En viktig del är att involvera äldre i vilka förbättringar som behövs för att kommunen ska fungera för alla åldrar, säger Bo Engström som leder projektet Äldrevänlig stad i Uppsala, i ett pressmeddelande.

Uppsala är andra kommunen i Sverige att bli medlem i nätverket efter Göteborgs Stad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!