Det säger Clara Eklöf, ordförande för Kuratorskonventet, Uppsalas studentnationer, när hon precis fått veta att valborg ställs in i år.
– Under de rådande omständigheterna med pandemin är nog ingen jätteförvånad över det här beskedet, säger hon.
Hon har ännu inte varit i kontakt med de olika studentnationerna och vet inte om de kommer att arrangera något alternativt firande.
– Jag måste prata med nationerna först. I år fick vi ju i alla fall beskedet med viss framförhållning, säger hon.
I fjol kom beskedet om inställt valborg avsevärt mycket senare. Då var det 20 mars innan det släpptes och många nöjesarrangörer blev deppiga. Då gjordes ingen gemensam satsning utan alla nationerna bestämde själva hur de skulle agera på valborg.
Hur har året varit för nationerna med alla begränsningar sedan dess?
– Det har varit en utmaning för dem att utföra sin uppgift som är att verka för studiesocial gemenskap och ta ansvar för sina medlemmars psykiska välmående.
Bedriver nationerna någon verksamhet nu?
– De flesta har begränsad verksamhet men de agerar olika. Flera har viss restaurangverksamhet och följer de rådande reglerna: ingen alkoholförsäljning efter klockan 20, endast fyra i varje sällskap och så avstånden.
Enligt Clara Eklöf har flera nationer hamnat i ett allvarligt ekonomiskt läge på grund av att en stor del av verksamheten behövt ställas in.