Misstänkt man har setts vid skola

Personalen på Ramsta skola upptäckte på onsdagen en medelålders man som stod i ett buskage intill skolan med kikare i handen.

Mannen utanför skolan ska ha använt en kikare. Genrebild.

Mannen utanför skolan ska ha använt en kikare. Genrebild.

Foto: TT/UNT

Uppsala2019-10-25 07:59

Det hela inträffade vid lunchtid på onsdagen. Enligt Ewa Petersson, skoladministratör på Ramsta skola, ser man allvarligt på händelsen.

– Det är klart att vi tar det på allvar. Vi har gått ut och meddelat andra skolor i närheten om vad som hänt, för att de ska vara mer uppmärksamma, säger hon.

Mannen, som beskrivs vara i medelåldern, upptäcktes när en i personalen såg att det blänkte från några buskar på skolgården.

– Hon gick för att titta efter och såg en man som kollade på skolan med kikare. Han hade krupit ihop i busken och när hon gick dit och ropade så sprang han snabbt mot sin bil och körde iväg, säger Ewa Petersson.

Händelsen är polisanmäld av skolan och information har gått ut till vårdnadshavare. Fritidspersonalen höll extra uppsikt under onsdagseftermiddagen och lärarpersonalen informerades under torsdagsmorgonen.

En liknande incident med en främmande man inträffade nära återvinningsstationen i närheten av skolan i februari i år. Då blev en av skolans elever tillfrågad av en äldre man i bil om hen ville ha skjuts hem. Eleven sa nej och berättade om det för sina föräldrar.

Lärarna på Ramsta skola har berättat om onsdagens händelse i klasserna, men försökt att inte oroa eleverna i onödan utan betonat att aldrig följa med någon okänd.

– Vi har alltid personal på skolgården under raster, även vid ytterkanterna och nedåt parkeringen, säger Ewa Petersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!