Kornelia landade på Arlanda med ett flyg från Zürich i Schweiz på söndagen efter en veckas semester hos släkten.
– Det var många passagerare på planet och när jag satt i gaten på flygplatsen innan vi skulle flyga kändes det lite oroligt. Men på planet bar alla munskydd och vid avstigningen var det ordning med en rad åt gången som gick av.
Hon berättar att förhållandet till coronaviruset är lite både och i Schweiz.
– De flesta bär munskydd och polisen är alert och påminner de som inte har att skaffa munskydd. På många restauranger var det däremot fullsatt både till lunch och middag med minimala avstånd mellan borden.
Nellie Andersson vittnade om god säkerhet på inrikesflyget.
– Det var bra utrymme mellan alla passagerare och flygpersonalen såg till att det inte var någon trängsel i gången under flygningen eller i samband med avstigning, säger hon.
Ungefär samtidigt som Kornelia och Nellie landade så kom paret Åke och Marianne Persson till Arlanda.
– Vi ska flyga till Malaga i Spanien och sedan vidare till vår lägenhet i Fuengirola. Vi blir där hela vintern, säger Åke Persson.
Båda säger att de lyssnat på statsepidemiolog Anders Tegnells råd om att planera resandet noga.
– Det är därför vi åkt hit med privat transport från Nyköping för att åka med ett flygbolag från Arlanda som inte fyller sina plan till sista stolen, förklarar Marianne Persson.
Hur hanterar ni tillvaron i Spanien?
– Vi vet att det är rörigt i Spanien, men smittspridningen börjar öka även här och vi vill vara i värmen. Där nere åker vi aldrig kollektivt utan alltid taxi. Mat handlar vi tidigt på morgonen när det är lite folk ute - kort och gott, vi håller oss på vår kant, säger Åke Persson.
Jämfört med de senaste månaderna så var det betydligt mera människor på Arlanda på söndagen.
– Visst det är mera folk här i dag, men vid en jämförelse med samma tidpunkt för ett år sedan så är antalet avgångar i dag bara femton procent, säger Maria Moustakakis på Swedavias pressavdelning.
Nedgången i flygtrafiken har även påverkat butikerna på Arlanda.
– Vi har tappat femtio procent av omsättningen på ett år och folk köper bara det mest nödvändiga nu. Men vi har ändå haft tur eftersom det bara är terminal fem som är öppen. Hade övriga terminaler haft öppet hade tappet varit större, säger Mattias Byberg, biträdande butikschef på Pressbyrån i terminal fem.