Ny restaurang öppnar i Slakthusområdet

Boländernas lunchrestauranger får snart en konkurrent till. I maj öppnar matjätten Compass Group restaurang med blandat koncept.

Här flyttar snart Food & Co Boländerna in.

Här flyttar snart Food & Co Boländerna in.

Foto: Lisa Odemyr

Uppsala2024-04-16 11:30

I dagsläget saknas kök och det mesta som hör en restaurang till, men i mitten av maj ska Food & Co Boländerna öppnas i Slakthusområdet. Lokalen kommer att bestå av kafé och uteservering på nedervåningen, medan övervåningen blir själva restaurangdelen med en uteservering även där.

undefined
Nedervåningen ska bli ett kafé med 50 sittplatser.
undefined
Snötäcket gör att en solig uteservering känns avlägsen, men här ska man snart kunna sitta och äta lunch.

Konceptet är att blanda olika smaker – och olika sätt att servera maten på.

Först väljs protein från tre olika smakkategorier: klassiska, gröna och "världens". Proteinet portioneras upp av personal, därefter får kunderna själva plocka kolhydrater och sallad från buffén.

undefined
Från den här luckan ska proteinet portioneras upp och serveras till kunderna.

– Vi äter för mycket kött i Sverige, därför satsar vi på grönsakerna. Plockar man allt från buffé är det lätt att ta för mycket, så det här kan vara ett sätt att minska proteinsvinnet, säger Åsa Svärd, platschef för Food & Co Boländerna.

– Sedan är det också trevligt att få maten presenterad för sig, tillägger hon.

undefined
Åsa Svärd är platschef för några av Compass restauranger i Uppsala, inklusive den som snart öppnar i Boländerna. "Jag hoppas att det blir ännu fler restauranger i Uppsala framöver" säger hon.

Bakom restaurangen i Boländerna står jätteföretaget Compass Group som serverar mat på flera hundratals platser i Sverige. I Uppsala finns de bland annat i Ärna och Uppsala Business Park sedan tidigare. Lokalen i Boländerna kan också komma att användas till olika evenemang.

Förutom kafé och restaurang kommer Food & Co sälja mat att ta med för dem som är på språng.

Det låter som att ni satsar på mycket på en gång, kommer ni att kunna hålla bra kvalitet på alla olika delar?

– Ja det tvivlar jag inte på, olika personer är ansvariga för olika delar av verksamheten. Eftersom vi är ett så stort företag har vi även mycket kunskap i ryggsäcken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!