– Jag skulle säga att vår festival är den som är mest renodlad. Du som gäst hittar något nytt i varje tält, säger Robert Norrhede, eventansvarig.
Festivalen håller på i totalt elva dagar och erbjuder runt 40 matstånd, fler än tidigare år. Fokus är nationalrätter.
Vad tror du att det beror på – att ni har kunnat utöka matfestivalen?
– Intresset är stort. Jag tror att den här sommaren har vi tackat nej till åtta stånd som ville sälja fish and chips.
Tror du att folk hinner tröttna efter elva dagar?
– Nej, jag tror inte att det är något som ligger i fatet på oss. Intresset brukar vara stort, särskilt i slutet av varje stadsbesök.
Han uppskattar antalet anställda som åker runt i Sverige och lagar mat till omkring 140 personer. Och på 26 veckor har de betat av hela 25 städer.
– Vi är som en karavan. Vi åker runt tillsammans allihopa. Det är som en familj. Ibland är man kärleksfull och ibland inte. Och vi ställer alltid upp för varandra. Har man slut på läsk så kan man gå till grannen och fråga. Detta är inget jobb utan en livsstil. Vi är borta sex månader från familjen.
Matfestivalen håller på fram till den 24 september.