Matfabriken i Enköping växer
Patrik Arreman och Magnus Olsson på Matfabriken i Enköping siktar högt och nyanställer 20. Ambitionen är att snart vara näst störst i branschen.
Foto: Roland Nordqvist
- Det känns nästan lite pinsamt att medge det men vi kommer snart att bli tvungna att bygga ut torrlagret, säger Patrik Arreman, som är företagets vd. Kompanjonen Magnus Olsson är ekonomiansvarig.
Flytten till Enköping berodde främst på att företaget inte kunde växa mer i Strängnäs. Att det blev just Enköping berodde på två saker.
- Viktigast var att vi fick ett bra bemötande i kontakten med kommunen och dess marknadschef Arne Wåhlstedt. Kommunens service till företag är helt enkelt fantastisk. En lite bidragande orsak var dock också att jag, som bor i Kungsängen, fick närmare hem.
Matfabriken producerar huvudsakligen baguetter och pastasallader som säljs genom Ica och Statoil i hela Mälardalen samt i hela Östergötland. Dessutom har företaget kommit in som leverantör på Arlanda.
- Vi började med att göra en marknadsundersökning bland resenärerna på Arlanda. Sedan presenterade vi den för de ansvariga på Arlanda och därefter fick vi ordern. Nu hoppas jag att vi kan fortsätta växa hos flygindustrin, säger han.
På längre sikt tror Patrik Arreman att företaget även kan etablera sig i södra och norra Sverige. I söder finns redan ett litet kontor eftersom delägaren Magnus Olsson bor där.
Matfabriken startade för två år sedan i Strängnäs av Patrik Arreman och Magnus Olsson med tre anställda. De köpte ett litet cateringföretag som då arbetade lokalt med cirka tio kunder. Företaget tillverkar bland annat pastasallader och olika typer av smörgåsar. Förra året nådde omsättningen 12 miljoner kronor. I år beräknas omsättningen uppgå till 45 miljoner kr och för 2008 budgeteras över 100 miljoner i omsättning. Vid starten producerades 400 portioner, i dag produceras 14 000 portioner en normal dag.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!